Λεύκανση με Laser στο οδοντιατρείο

Η διαδικασία λεύκανσης βασίζεται στις αρχές της φωτοχημικής ενεργοποίησης. Αυτή είναι μια διαδικασία κατά την οποία το τζελ λεύκανσης ενεργοποιείται από μια πηγή ενέργειας (λέιζερ). Ως εκ τούτου αυξάνεται η δραστικότητα του λευκαντικού παράγοντα μεγιστοποιώντας το αποτέλεσμα της λεύκανσης.

Τι να περιμένετε κατά διάρκεια της συνεδρίας;

Ο οδοντίατρός σας θα τοποθετήσει ένα ελαστικό προστατευτικό στο στόμα σας για να το κρατήσει ανοιχτό κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Στη συνέχεια εφαρμόζεται μια προστατευτική επίστρωση στα ούλα σας, ώστε να μην έρχονται σε επαφή με το λευκαντικό τζελ, αποτρέποντας τον ερεθισμό τους. Στη συνέχεια, ο οδοντίατρος εφαρμόζει το τζελ λεύκανσης στα δόντια σας και ενεργοποιεί το τζελ χρησιμοποιώντας το λέιζερ. Το τζελ αφήνεται στα δόντια σας για λίγα λεπτά κάθε φορά, ακολούθως απομακρύνεται και στη συνέχεια επανεφαρμόζεται μέχρι να επιτευχθεί η επιθυμητή απόχρωση. Ολόκληρο το ραντεβού μπορεί να διαρκέσει από 30 έως 90 λεπτά.

Τι συστατικά περιέχουν τα τζελ λεύκανσής;

Το υπεροξείδιο του καρβαμιδίου και το υπεροξείδιο του υδρογόνου είναι οι πιο συνηθισμένοι λευκαντικοί παράγοντες που χρησιμοποιούνται σε θεραπείες λεύκανσης δοντιών. Η συγκέντρωση υπεροξειδίου που χρησιμοποιούν οι οδοντίατροι για λεύκανση στο ιατρείο είναι υψηλή, περίπου 35% ή λίγο περισσότερο. Αυτό μπορεί να προκαλέσει ευαισθησία, για αυτό ο οδοντίατρος λαμβάνει ειδικά μέτρα τα οποία συνήθως περιλαμβάνουν τη χορήγηση εξειδικευμένης οδοντόπαστας ή gel απευαισθητοποίησης.

Ποιες είναι οι αντενδείξεις για την εφαρμογή της λεύκανσης;

Η λεύκανση δοντιών με λέιζερ δεν είναι για όλους. Υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις όπου η λεύκανση δοντιών με λέιζερ δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Αυτές αφορούν:ασθενείς που παρουσιάζουν εκτεταμένες τερηδόνες ή βλάβες μη τερηδονικής αιτιολογίας (όπως αποτριβές, αποσπάσεις, διαβρώσεις και ρωγμές), αυχενική ευαισθησία, εκτεταμένες αποκαταστάσεις στα πρόσθια δόντια, μη ελεγμένη περιοδοντική νόσο, γυναίκες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνη


Εκτύπωση   Email