Μέθοδος All on 4

Οδοντικά Εμφυτεύματα: Μέθοδος All on 4

Τι είναι η μέθοδος All on 4;

Η μέθοδος  All on 4 είναι η τοποθέτηση τεσσάρων εμφυτευμάτων σε στρατηγικές θέσεις της γνάθου και η στήριξη σε αυτά μιας σταθερής οδοντοστοιχίας. Όταν μιλάμε για στρατηγικές θέσεις εννοούμε  ότι τα οδοντικά εμφυτεύματα τοποθετούνται σε συγκεκριμένες θέσεις της κάτω γνάθου, ώστε να επιτυγχάνεται σωστή κατανομή των δυνάμεων, που ασκούνται κατά την μάσηση. 

Σε ποιες περιπτώσεις εφαρμόζεται η μέθοδος All on 4;

Η μέθοδος εφαρμόζεται σε ασθενείς, που έχουν απωλέσει τα δόντια της κάτω γνάθου. Επίσης σε ασθενείς , που έχουν κάποια δόντια, τα οποία όμως δεν αποτελούν αξιόπιστα στηρίγματα για την στήριξη μιας γέφυρας. 

Τι επιτυγχάνουμε με την μέθοδο All on 4;

Όταν χάνονται τα δόντια της γνάθου, το οστό της περιοχής απορροφάται. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα αρκετές φορές να μην υπάρχει αρκετό ύψος οστού για την τοποθέτηση οδοντικών εμφυτευμάτων, στην περιοχή των πίσω δοντιών, λόγω της ύπαρξης ενός πολύ σημαντικού νεύρου, που ονομάζεται κάτω φατνιακό.

Προκειμένου να αποφύγουμε μεγάλες επεμβάσεις ανάπλασης του οστού, που έχει χαθεί, εφαρμόζουμε την μέθοδο All on 4.

Δηλαδή τοποθετούμε τα δυο πίσω εμφυτεύματα αμέσως μπροστά από την έξοδο του κάτω φατνιακού νεύρου από την γνάθο, δεξιά και αριστερά.  Αυτά τα δυο πίσω εμφυτεύματα συνήθως τοποθετούνται με κλίση προς τα πίσω, ώστε να έχουμε ακόμα καλύτερη κατανομή των δυνάμεων στην γέφυρα που θα τοποθετηθεί. Τα άλλα δύο εμφυτεύματα τοποθετούνται στην περιοχή των κυνοδόντων ή των πλάγιων τομέων.

 

Γιατί να επιλέξει κάποιος τη μέθοδο All on 4;

Η μέθοδος αυτή έχει το πλεονέκτημα της γρήγορης και ανώδυνης αποκατάστασης των δοντιών της κάτω γνάθου. Εφαρμόζεται σε ασθενείς που δεν επιθυμούν μεγάλες επεμβάσεις οστικής ανάπλασης. Επίσης σε ασθενείς που η γενική τους υγειά δεν επιτρέπει μεγάλες επεμβάσεις. 

Πόσο διαρκεί η θεραπεία;

Η διάρκεια της επέμβασης είναι συνήθως μια ώρα και πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία. Στις περισσότερες των περιπτώσεων μπορούμε να τοποθετήσουμε άμεσα μια προσωρινή γέφυρα δηλαδή να κάνουμε άμεση φόρτιση. 

Η προσωρινή αυτή γέφυρα ανάλογα και με το περιστατικό μπορεί να έχει κατασκευαστεί εκ των προτέρων. Έτσι η συνολική διάρκεια της θεραπείας να είναι περίπου τρεις ώρες.

Αυτή η προσωρινή γέφυρα παραμένει στο στόμα για δύο με τρεις μήνες, ώστε να έχουμε ενσωμάτωση των εμφυτευμάτων και ομαλή επούλωση των ουλών. Μετά το διάστημα αυτό κατασκευάζεται η μόνιμη αποκατάσταση.

Ποιά είναι τα βήματα για τη θεραπεία All on 4;

Ο ασθενής προσέρχεται στο ιατρείο και λαμβάνεται το ιατρικό και οδοντιατρικό ιστορικό. Μετά γίνεται λήψη μιας αξονικής ακτινογραφίας και ελέγχεται η δυνατότητα πραγματοποίησης του All on 4 και παράλληλα εξηγείται στον ασθενή μας η διαδικασία. Στη συνέχεια σκανάρουμε με ειδικό σκάνερ το στόμα ώστε να κατασκευαστούν ο χειρουργικός οδηγός για τη σωστή τοποθέτηση των εμφυτευμάτων και η προσωρινή γέφυρα. Το μόνο που απομένει είναι ο προγραμματισμός της επέμβασης.

Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιαδήποτε απορία.

Κλείστε το ραντεβού σας σήμερα καλώντας μας στο 210 2020490 ή συμπληρώνοντας τη φόρμα προγραμματισμού ραντεβού.


Εκτύπωση   Email