Γιατί χρησιμοποιούμε το ελαστικό απομόνωσης;

Ο ελαστικός απομονωτήρας είναι ένας τετράγωνος καμβάς που χρησιμοποιείται από τους οδοντιάτρους για να εξασφαλίσουν στεγνό πεδίο εργασίας και καλύτερο οπτικό πεδίο κατα τη διάρκεια της οδοντιατρικής πράξης .Αυξάνει την άνεση του ασθενούς και τον έλεγχο του σάλιου. Αυτό έχει μεγάλη σημασία κατά την ενδοδοντική θεραπεία ή κοινώς απονεύρωση, καθώς τα βακτήρια που υπάρχουν στο σάλιο μπορούν να οδηγήσουν στην επιμόλυνση των ριζικών σωλήνων με αρνητικές συνέπειες για την πρόγνωση του υπό θεραπεία δοντιού.

Η στοματική κοιλότητα απομονώνεται από όλα τα υγρά και τα αντισηπτικά διαλύματα που χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια της οδοντιατρικής θεραπείας. Επιπλέον,παρέχεται προστασία στον ασθενή από την πιθανότητα κατάποσης μικρών εργαλείων (συχνότερα κατά την ενδοδοντική θεραπεία).

Για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκε πριν από περισσότερα από 140 χρόνια, όταν το 1864 ο Δρ. Μπράουμαν στην Αγγλία έκανε μια τρύπα σε ένα φύλλο καουτσούκ για να απομονώσει τον κάτω γομφίο και από τότε, ο ελαστικός απομονωτήρας έχει βελτιώσει σημαντικά τη δουλειά του οδοντίατρου αλλά και την ταλαιπωρία του ασθενούς στην οδοντιατρική καρέκλα. Διατίθενται σε ποικιλία χρωμάτων και γεύσεων, γεγονός που καθιστά τη χρήση τους απόλυτα ανεκτή και ευχάριστη για τον ασθενή.

Η χρήση του δεν περιορίζεται μόνο κατά τη διάρκεια της ενδοδοντικης θεραπείας αλλά επεκτείνεται και σε άλλες οδοντιατρικές εργασίες όπως στη κατασκευή σφραγισμάτων και στη συγκόλληση αποκαταστάσεων των φυσικών δοντιών.
Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις η χρήση του ελαστικού απομονωτήρα θεωρείται απολύτως απαραίτητη γιατί όχι μόνο βελτιώνει τις ιδιότητες των οδοντιατρικών υλικών αλλά επίσης μεγιστοποιεί τις πιθανότητες για την καλή πρόγνωση των θεραπειών.
Με τη συχνή χρήση του ελαστικού απομονωτήρα εξασφαλίζουμε πολλά πλεονεκτήματα για τον ασθενή και τις οδοντιατρικές παροχές μας,αφού με τη χρήση του όχι απλά προστατεύουμε καλύτερα τον ασθενή κατά τη διάρκεια της οδοντιατρικής θεραπείας αλλά παράλληλα μειώνουμε το χρόνο εργασίας και αυξάνουμε την ποιότητα του αποτελέσματος.


Εκτύπωση   Email