Χειρουργικός νάρθηκας τοποθέτησης εμφυτευμάτων

Χειρουργικός νάρθηκας τοποθέτησης εμφυτευμάτων

Τα οδοντικά εμφυτεύματα έχουν πίσω τους μια ιστορία έρευνας και εξέλιξης, μεγαλύτερη των σαράντα χρόνων. Αυτή η μακρά χρονική περίοδος μας βοήθησε να κατανοήσουμε καλυτέρα τα χαρακτηριστικά , που πρέπει να έχει η τοποθέτηση εμφυτευμάτων , ώστε να έχουν την καλύτερη δυνατή πρόγνωση σε βάθος χρόνου. Κλειδί σε αυτή την ιστορία , είναι η προσθετικά σωστή τοποθέτηση των εμφυτευμάτων. Δηλαδή η τοποθέτηση τους με τρόπο, που να επιτυγχάνει τη δυνατότητα κατασκευής μιας βιολογικά σωστής προσθετικής αποκατάστασης.


Αρωγός στην επιτυχημένη τοποθέτηση είναι ο χειρουργικός οδηγός (surgical guide).

Ο χειρουργικός οδηγός σχεδιάζεται και κατασκευάζεται στο ιατρείο μας , με τη βοήθεια τριών τεχνολογικά προηγμένων εργαλείων του εξοπλισμού μας.

Αυτά είναι:

  • Το ενδοστοματικό σκάνερ, το οποίο σκανάρει και αποτυπώνει ψηφιακά την ακριβή κατάσταση των δοντιών και των μαλακών ιστών του στόματος του ασθενή μας.
  • Ο αξονικός τομογράφος , που μας παρέχει τη δυνατότητα της τρισδιάστατης ακτινογραφικής απεικόνισης της γνάθου.
  • Το λογισμικό, που μας επιτρέπει τη σύνδεση των δυο παραπάνω διαγνωστικών στοιχείων.

Το ειδικό αυτό λογισμικό μας δίνει τη δυνατότητα να τοποθετήσουμε και να σχεδιάσουμε εικονικά στην οθόνη του υπολογιστή μας, την πιο σωστή θέση -προσθετικά και βιολογικά – τοποθέτησης των εμφυτευμάτων μας.
Στη συνέχεια το σχεδιαστικό αρχείο, πηγαίνει στον 3D εκτυπωτή , που θα τυπώσει τον χειρουργικό οδηγό.
Ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα του χειρουργικού νάρθηκα είναι η αυξημένη ακρίβεια . Αυτό επιτρέπει όχι μόνο τη μειωμένη διάρκεια της επέμβασης , αλλά επιτυγχάνει και τη μείωση του τραύματος , του πόνου και του οιδήματος. Αυτό μεταφράζεται σε μειωμένο χρόνο ανάνηψης για τους ασθενείς μας.
Επιπρόσθετα η ιδανική θέση τοποθέτησης των εμφυτευμάτων έχει ως αποτέλεσμα τη δυνατότητα κατασκευής μιας άρτιας λειτουργικά και αισθητικά, προσθετικής αποκατάστασης.

Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιαδήποτε απορία.

Κλείστε το ραντεβού σας σήμερα καλώντας μας στο 210 2020490 ή συμπληρώνοντας τη φόρμα προγραμματισμού ραντεβού.


Εκτύπωση   Email