εμφυτεύματα δοντιών
εμφυτεύματα δοντιών
Σε περίπτωση που ένα δόντι χαθεί, μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με ένα οδοντικό εμφύτευμα. Αυτή η λύση έχει πολλά περισσότερα πλεονεκτήματα από την κατασκευή μιας κλασικής γέφυρας.
Σημαντικότερο όλων είναι το γεγονός πως δεν χρειάζεται να τροχίσουμε τα γειτονικά δόντια καθώς και το ότι το εμφύτευμα έχει σαφώς μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από την κλασική γέφυρα.
Επίσης πρέπει να σημειώσουμε πως όταν ένα φυσικό μας δόντι χαθεί πρέπει να αντικαθίσταται γιατί έτσι προλαβαίνουμε μετακινήσεις των γειτονικών δοντιών καθώς και ανταγωνιστή δοντιού.
Αν αφεθεί το κενό στον οδοντικό φραγμό μπορούν να δημιουργηθούν ορθοδοντικά προβλήματα, τραυματική σύγκλιση καθώς και υπερέκφυση του ανταγωνιστή.
Όλα αυτά προλαμβάνονται όταν το χαμένο δόντι αντικατασταθεί στον χρόνο που θα μας συμβουλεύσει ο οδοντίατρος μας.
Βρείτε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε, από το κόστος για τα εμφυτεύματα δοντιών μέχρι λεπτομέρειες για την τοποθέτηση τους στην ενότητα ερωτήσεις – απαντήσεις. Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που διαμορφώνουν το τελικό κόστος στην τοποθέτηση των εμφυτευμάτων. Για  οποιαδήποτε απορία έχετε καλέστε μας στο 210 2020490.

Ερωτήσεις-Απαντήσεις

Πόσος χρόνος απαιτείται για την ολοκλήρωση της θεραπείας;
Ο χρόνος που απαιτείται για την ενσωμάτωση ενός οδοντικού εμφυτεύματος ποικίλει ανάλογα με την σκληρότητα του οστού στο σημείο της τοποθέτησης. Γενικά μπορούμε να πούμε, οτι απαιτείται διάστημα 8 με 12 εβδομάδων. Σε μερικές περιπτώσεις, όπου οι συνθήκες το επιτρέπουν (πρόσθια δόντια), η αποκατάσταση μπορεί να ολοκληρωθεί και σε μία μόλις μέρα!
Παρακολουθήστε τα βίντεο που ακολουθούν για να δείτε πως γίνεται η εμφύτευση των οδοντικών εμφυτευμάτων αλλά και να δείτε τα πλεονεκτήματα που έχουν τα εμφυτεύματα δοντιών σε σχέση με την απλή γέφυρα δοντιών.

Οδοντικό εμφύτευμα

Οδοντικό εμφύτευμα vs γέφυρα