εμφυτεύματα δοντιών
εμφυτεύματα δοντιών
Στην περίπτωση που ο ασθενής μας έχει χάσει ή πρόκειται να χάσει όλα του τα φυσικά δόντια, η τοποθέτηση οδοντικών εμφυτευμάτων είναι μονόδρομος αφού η εναλλακτική λύση είναι η ολική οδοντοστοιχία, με ότι αυτό συνεπάγεται σε ποιότητα μάσησης, εμφάνισης και ομιλίας.
Στην άνω γνάθο τοποθετούμε συνήθως έξι εμφυτεύματα και πάνω σε αυτά κατασκευάζεται μια ακίνητη γέφυρα από πορσελάνη, η οποία προσομοιάζει σε υψηλό βαθμό την εμφάνιση των φυσικών δοντιών.
Στην κάτω γνάθο, αν η ποιότητα και η ποσότητα του οστού είναι καλή μπορούμε και με λιγότερα εμφυτεύματα (τέσσερα) να πάρουμε το ίδιο καλό αποτέλεσμα.
Βρείτε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε, από το κόστος για τα εμφυτεύματα δοντιών μέχρι λεπτομέρειες για την τοποθέτηση τους στην ενότητα ερωτήσεις – απαντήσεις. Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που διαμορφώνουν το τελικό κόστος στην τοποθέτηση των εμφυτευμάτων. Για  οποιαδήποτε απορία έχετε καλέστε μας στο 210 2020490.

Ερωτήσεις-Απαντήσεις

Πόσος χρόνος απαιτείται για την ολοκλήρωση της θεραπείας;
Ο χρόνος που απαιτείται για την ενσωμάτωση ενός οδοντικού εμφυτεύματος ποικίλει ανάλογα με την σκληρότητα του οστού στο σημείο της τοποθέτησης. Γενικά μπορούμε να πούμε, οτι απαιτείται διάστημα 8 με 12 εβδομάδων. Σε μερικές περιπτώσεις, όπου οι συνθήκες το επιτρέπουν (πρόσθια δόντια), η αποκατάσταση μπορεί να ολοκληρωθεί και σε μία μόλις μέρα!
Παρακολουθήστε τα βίντεο που ακολουθούν για να δείτε πως γίνεται η εμφύτευση των οδοντικών εμφυτευμάτων αλλά και να δείτε τα πλεονεκτήματα που έχουν τα εμφυτεύματα δοντιών σε σχέση με την απλή γέφυρα δοντιών.

Οδοντικό εμφύτευμα

Οδοντικό εμφύτευμα vs γέφυρα