εμφυτεύματα δοντιών
εμφυτεύματα δοντιών
Σε περίπτωση απώλειας περισσότερων γειτονικών δοντιών η ανάγκη αντικατάστασης τους είναι ακόμα πιο επιτακτική, αφού επηρεάζεται άμεσα, η ποιότητα της μάσησης, της ομιλίας καθώς και της εμφάνισης μας.
Σε αυτές τις περιπτώσεις η κατασκευή κλασικής γέφυρας, όταν αυτό είναι εφικτό, έχει το σοβαρό μειονέκτημα του τροχίσματος των γειτονικών δοντιών.
Η κατασκευή μερικής οδοντοστοιχίας από την άλλη επιβαρύνει τα γειτονικά δόντια, αφού μεταφέρονται σε αυτά με τα άγκιστρα της οδοντοστοιχίας, υπέρμετρες δυνάμεις που συχνά μπορούν να οδηγήσουν στην απώλεια περισσότερων δοντιών.
Επίσης, η μερική οδοντοστοιχία, πολλές φορές, δεν είναι ανεκτή λόγω του όγκου της, της μειωμένης σταθερότητας καθώς και της μειωμένης αισθητικής σε σχέση με μια επιεμφυτευματική αποκατάσταση.
Συνεπώς, η σωστότερη λύση και σε αυτή την περίπτωση είναι η τοποθέτηση οδοντικών εμφυτευμάτων πάνω στα οποία μπορεί να στηριχθεί μια ακίνητη γέφυρα, που αναπληρώνει πλήρως την απώλεια των φυσικών μας δοντιών.
Βρείτε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε, από το κόστος για τα εμφυτεύματα δοντιών μέχρι λεπτομέρειες για την τοποθέτηση τους στην ενότητα ερωτήσεις – απαντήσεις. Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που διαμορφώνουν το τελικό κόστος στην τοποθέτηση των εμφυτευμάτων. Για  οποιαδήποτε απορία έχετε καλέστε μας στο 210 2020490..

Ερωτήσεις-Απαντήσεις

Πόσος χρόνος απαιτείται για την ολοκλήρωση της θεραπείας;
Ο χρόνος που απαιτείται για την ενσωμάτωση ενός οδοντικού εμφυτεύματος ποικίλει ανάλογα με την σκληρότητα του οστού στο σημείο της τοποθέτησης. Γενικά μπορούμε να πούμε, οτι απαιτείται διάστημα 8 με 12 εβδομάδων. Σε μερικές περιπτώσεις, όπου οι συνθήκες το επιτρέπουν (πρόσθια δόντια), η αποκατάσταση μπορεί να ολοκληρωθεί και σε μία μόλις μέρα!
Παρακολουθήστε τα βίντεο που ακολουθούν για να δείτε πως γίνεται η εμφύτευση των οδοντικών εμφυτευμάτων αλλά και να δείτε τα πλεονεκτήματα που έχουν τα εμφυτεύματα δοντιών σε σχέση με την απλή γέφυρα δοντιών.

Οδοντικό εμφύτευμα

Οδοντικό εμφύτευμα vs γέφυρα