ψηφιακή_πανοραμική_ακτινογραφία
Ακολουθώντας τον στόχο της οδοντιατρικής κλινικής μας για συνεχή βελτίωση και εξέλιξη των προσφερόμενων υπηρεσιών μας, επενδύσαμε στην απόκτηση υπερσύγχρονου αξονικού τομογράφου κωνικής δέσμης (CBCT - Cone Beam Computed Tomography).
Με την αξονική τομογραφία άνω ή κάτω γνάθου, γνωστή επίσης ως Dental Scan ή CBCT,  ο οδοντίατρος λαμβάνει αναλυτικές πληροφορίες καθώς η απεικόνιση είναι τρισδιάστατη (3D) την στιγμή που σε μια απλή πανοραμική ακτινογραφία η απεικόνιση είναι δισδιάστατη (2D).
Η λήψη της αξονικής τομογραφίας άνω / κάτω γνάθου ολοκληρώνεται σε ελάχιστα δευτερόλεπτα.
Δεν απαιτείται να μπει ο ασθενής σε κάποιο κουβούκλιο καθώς ο αξονικός τομογράφος είναι ανοιχτός και προσαρμόζεται σε ύψος καθιστώντας τον προσβάσιμο από όλους τους ασθενείς, ακόμα και άτομα με ειδικές ανάγκες.
Η αξονική τομογραφία αποτελεί ένα πολύτιμο διαγνωστικό εργαλείο για τον θεράποντα οδοντίατρο βοηθώντας τον να καταρτίσει το κατάλληλο σχέδιο θεραπείας. Ενδεικτικά, είναι ιδιαίτερα χρήσιμη σε περιπτώσεις όπως:
Τοποθέτηση οδοντικών εμφυτευμάτων.
Ο γιατρός λαμβάνει πληροφορίες για τον αριθμό και την θέση που θα τοποθετηθούν τα οδοντικά εμφυτεύματα, την ανάγκη οστικής ανάπλασης, της οστικής πυκνότητας του οστού της γνάθου, την θέση του φατνιακού νεύρου και του ιγμορείου, δημιουργία χειρουργικού νάρθηκα τοποθέτησης εμφυτευμάτων κλπ.
Σχεδιασμό χειρουργικής στόματος.
Διάγνωση καταγμάτων, θέση έγκλειστων δοντιών, απορρόφησης ριζών, θέση φρονιμιτών, περιπτώσεις υπεράριθμων δοντιών, θέση και μέγεθος κύστεων κλπ.
Ενδοδοντία.
Διάγνωση του αριθμού και της θέσης των ριζών του δοντιού για πιο αποτελεσματική θεραπεία.
Βλάβες των γνάθων.
Εντοπισμός και διάγνωση των βλαβών, σωστή εκτίμηση της έκτασης και της θέσης.
Για  οποιαδήποτε απορία έχετε καλέστε μας στο 210 2020490.